Scandal într-o școală din Răchitoasa după ce învățătoarea a jignit un copil cu autism: „nu pot răspunde de toți handicapații”. ISJ a intrat pe fir.

S-au încins spiritele la o școală din Răchitoasa după ce o învățătoare a trimis un mesaj pe grupul de Whatsapp al părinților clasei a III-a, în care s-a simțit deranjată de faptul că mama unui băiat, elev al învățătoarei vizate, trebuia să îl însoțească în timpul cursurilor. Deoarece acesta suferă de sindrom hiperkinetic, o formă de autism, medicii au recomandat ca acesta să învețe alături de un însoțitor. Mai mult, învățătoarea a mai completat în mesaj că „nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii OK care se integrează”.

Conform legii nr. 60/2012, „Copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în școlile de masă”, iar „pentru a respecta legea și sănătatea emoțională a copiilor nu trebuie să îi discriminăm”.

Directoarea școlii este de partea învățătoarei, încât aceasta a declarat pentru ObservatorNews că „Prezenţa mamei în sala de clasă nu e benefică, nici pentru copilul propriu, nici pentru ceilalţi”. Tot directoarea ar fi adăugat faptul că băiatul este recalcitrant și violent față de ceilalți colegi: „Din senin, s-a supărat pe un copil şi a început să-l alerge, l-a târâit prin curte. Iar mama, prezentă, nu a intervenit absolut deloc. Am alergat eu, auzind din birou ţipetele copilului, şi de acolo a degenerat conflictul. Doamna învăţătoare a încercat să intervină, să medieze conflictul”.

Mama acestuia a confirmat faptul că, pe parcursul pauzelor, au existat mici altercații între băiatul ei și ceilalți colegi, însă „nimic ieșit din comun”. Aceasta a depus plângere la Inspectoratul Școlar Județean Bacău iar învățătoarea, absolventă de psihologie, va trebui să dea declarații în fața inspectorilor. Mama are de gând să se adreseze și polițiștilor pentru a depune o plângere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *