Scenariile luate în calcul pentru elevi, dacă va creşte numărul de infectări cu coronavirus

Școlille se vor deschide începând cu 13 septembrie.

„Am agreat că scolile trebuie sa se deschidă primele și să se închidă ultimele. Creșele și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică. Decizia are la bază existența vaccinului dar şi nivelul de vaccinare la profesori. 60 la sută dintre dascăli s-au vaccinat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi24.

Cele două scenarii luate în calcul în cazul în care rata de incidenţă va creşte la 6 la mie

„Sunt 2 ipoteze: una ar fi a păstrarii prezenței fizice pentru preșcolari, iar elevii de la clasa 0 până la clasa a 12-a să intre în online. Se va evita scenariul hibrid. A doua ipoteză pe care eu o susţin, ministrul Sănătații o susține, este cea în care creșele rămân deschise cu prezenţă fizică, elevii până la clasa a 6 trec în online, elevii vaccinați de la clasa a 7 până la clasa a 12-a ar putea să vină la școală”, a explicat ministrul.

Formularele de vaccinare

Sorin Cîmpeanu a făcut câteva precizări referitoare la formularele pe care părinţii le vor primi pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu vaccinarea copiilor.

„La începutul anului școlar, părinții vor primi un formular în care vor trebui să anunţe dacă sunt de acord cu vaccinarea copilului. Formularele vor fi distribuite în școli din 13 septembrie. Nu există sancțiuni pentru părinții care nu sunt de acord cu vaccinarea. Pentru părinții care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea copiilor vom organiza echipe mobile de vaccinare în acele școli”, a mai precizat ministrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *