Școala va începe pe 14 septembrie. Se iau în calcul trei scenarii pentru asigurarea siguranței sanitare

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, a avut miercuri, 5 august 2020, o întâlnire de o importanță majoră, găzduită de Palatul Cotroceni, privind începerea noului an şcolar, situaţia învăţământului din România, precum şi măsurile specifice aplicabile în aceste vremuri de pandemie.

Alături de președintele și de premierul României, Klaus Iohannis, respectiv Ludovic Orban, dar și în acord cu mai mulţi miniştri şi secretari de stat, s-a stabilit un lucru esențial: noul an școlar va începe pe 14 septembrie!

„Trebuie să menționez faptul că în orice decizie pe care am luat-o de-a lungul timpului, a prevalat, întotdeauna, interesul superior al copilului, punând, astfel, accentul pe asigurarea unui învățământ de calitate tuturor copiilor, dar și pe protejarea sănătății și pe asigurarea siguranței sanitare pentru toți cei implicați în procesul educațional – elevi, părinți și profesori. Pentru aceasta, este necesar să luăm în calcul 3 (trei) scenarii: verde (cu risc scăzut sau inexistent) – când toți elevii merg la școală, galben (risc mediu) – când o parte dintre cursuri se vor desfășura în școli, o parte în mediul online – și roșu (când la mai mult de 3 (trei) cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile/1000 de locuitori, școala se închide și învățământul continuă online). Prin urmare, învăţământul online vine să-l completeze pe cel „tradițional”, acolo unde nu se vor putea susţine cursuri cu prezența elevilor în sălile de clasă.” a declarat ministrul educatiei, Monica Cristina Anisie

Aceste scenarii se vor implementa în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. Așadar, decizia se descentralizează la nivel de judeţ, prin raportare la contextul specific fiecărei unități de învățământ și localități, aceasta fiind asumată de către școală, #împreună cu părinții și autoritățile locale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *