Şcolile nu se redeschid fizic pe 11 ianuarie

Şcolile nu se redeschid pe 11 ianuarie, data prevăzută în structura anului şcolar 2020-2021. Ministrul Educaţiei nu a prezentat un plan concret pentru redeschiderea şcolilor.

Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”a declarat ministrul Educaţiei, conform ştirileprotv.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.

Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus  Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a mai spus spus ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *