Se asfaltează strada Aeroportului

Firma care ocupa de modernizarea străzii, a început să toarne asfalt pe str. Aeroportului, proiect de infrastructură finanțat de către Consiliul Județean în proporție de 95 la sută (valoare contract-10,43 milioane lei cu TVA). Modernizarea străzii este esențială în contextul dezvoltării accelerate a Aeroportului Internațional „George Enescu”, al cărui trafic de pasageri crește de la an la an.

Lărgirea la 4 benzi (plus banda de serviciu) a arterei, relocarea în subteran a tuturor rețelelor de comunicații critice concomitent cu mutarea rețelelor de utilități vor conduce la siguranță sporită pentru pasageri și la fluidizarea traficului rutier într-o zonă intens circulată din Bacău.

În funcție de condițiile meteo, există șanse reale ca lucrările la str. Aeroportului să fie finalizate în cursul acestui an.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Primăria Bacău (care a pus restul de 5 la sută cofinanțare) și, așa cum s-a comunicat încă de acum un an, de la semnarea contractului de execuție, lucrările au fost întârziate 5-6 luni.

Cauza supărătoarei întârzieri rezidă în gestiunea defectuoasă a proiectului de către responsabilii de proiect din partea Primăriei. Aceștia au uitat să se achite de obligația relocării rețelelor de utilități, care le revenea prin acordul de parteneriat încheiat cu CJ, deși în bugetul Primăriei fuseseră alocați bani în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *