Se constituie comandamentul de deszăpezire la nivelul Municipiului Bacău

În conformitate cu prevederile normative specifice, în data de 11 noiembrie 2022, Primarului
Municipiului Bacău a emis dispoziția nr.3427/11.11.2022 privind constituirea Comandamentului de Deszăpezire la nivelul Municipiului Bacău şi asigurarea structurii de coordonare operativă şi informare, în scopul organizării activităţii privind curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea înb funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ în sezonul 2022-2023, subsecvent fiind emisă decizia nr.463/14.11.2022 a directorului SMUP.

Au fost stabilite următoarele măsuri:

  1. Categorie drum public: drumuri locale, drumuri naţionale
    Administrator drum public : Primăria Municipiului Bacău
  2. Asigurarea stocului de material antiderapant*

Serviciul Municipal de Utilități Publice Bacău asigură, începând cu data de 15.11.2022, permanența în baza de deszăpezire, în vederea intervenției imediate în caz de prognoză/condiții meteorologice nefavorabile cu 4 utilaje (3 utilaje RSP, cisternă clorură de calciu).

Primăria Municipiului Bacău reamintește și atrage atenţia deţinătorilor şi utilizatorilor de spaţii
comerciale că au obligaţia, conform legii, să cureţe zăpada de pe trotuarele din faţa acestora, să îndepărteze gheața si țurțurii de la streșini, pentru asigurarea circulației normale a pietenilor.
Aceleași măsuri sunt valabile și pentru asociațiile de proprietari, pentru aleile și intrările în scările de bloc.

În perioada următoare urmează, prin licitație, și contractarea unor firme private, pentru deszăpezirea pe loturi, în special pentru activitatea de încărcat și transportat zăpadă, în cazul unor ninsori abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *