Se închid locurile de joacă și parcurile din Bacău

În această seara, au fost adoptate în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, o serie de măsuri menite să pună în practică prevederile Ordonanței Militare numărul 2.

Aceste măsuri au, în același timp, rolul de a asigura o creștere a nivelului de siguranță.

– În primul rând nu va mai fi permis accesul în zonele de agrement din parcuri. De fapt, nu va mai fi permisă staționarea pe alei sau pe bănci, în parcuri se va intra doar pentru a le traversa, pentru a ajunge într-un alt punct.

– În al doilea rând, se vor închide locurile de joaca pentru copii. Accesul nu va mai fi permis în aceste zone, se va pune o bandă care va interzice accesul pentru că dorim să ne asigurăm că aceste zone de contact nu vor fi puncte de contaminare.

– Se va pune accent pe dezinfecția în cartiere. Nu vor mai fi dezinfectate locurile de joacă, echipele se muta să dezinfecteze scările de bloc, străzile, trotuarele, platformele de gunoi.

– Se suspenda comercializarea cu amănuntul în Piața Centrală și Piața Sud (cu excepția produselor de tip alimentar, veterinar, farmaceutic, curățătorie). Comercianții să nu fie îngrijorați, în aceasta perioadă nu vor fi puși să plătească chirii pentru că pe timpul cât suspendăm activitatea, suspendăm și contractele.

– Bazarul Milcov se închide pe toată perioada stării de urgență.

– Se continua lucrul la Baza Letea, vor fi aduse containerele în care vor fi instalate persoanele aflate în carantină sau în care se va amenaja un centru de tratament. De asemenea se continua proiectarea pentru etajele 4-5 de la Spitalul Municipal.

„Miercuri voi cere Consiliului Local deblocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru achiziția a 10 stații ATI, cu paturi, instalații de oxigen, cu tot ce le trebuie. Acestea vor fi folosite la bolnavii în stare gravă. Le vom amplasa acolo unde vor decide autoritățile medicale, ori la Spitalul Municipal, ori la Baza Letea, ori la Spitalul Județean de Urgență.

Numărul 0234-984 va sta în continuare la dispozitie pentru a ne semnala eventuale nevoi/probleme.

Vă rog să nu uitați că principala noastră armă în această luptă este să stăm acasă. Rămâneți acasă!” a declarat Cosmin Necula.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *