Se interzice accesul vizitatorilor în spitale

Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și de Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

„Conform ultimelor decizii luate de Grupul de suport tehnico-știintific de gestionare a bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, se interzice accesul vizitatorilor în spitale până pe 31 martie. Măsura poate fi prelungită în funcție de evoluția situației!”

„Spitalul Municipal “ Sf. Ierarh dr. Luca Onești” a decis limitarea completă a accesului aparținătorilor/vizitatorilor la pacienții internați începând cu data de 09.03.2020, având în vedere impunerile stabilite de către Ministerul Sănătății în conferința de presă susținută în acest sens. „Menționăm că scopul acestei măsuri este protejarea resurselor de materiale de protecție ale spitalului și nu apariția de cazuri confirmate în spital. În acest sens, dorim să menținem calmul în rândul populației generale și să ne bucurăm de înțelegerea comunității pe perioada de aplicare a măsurilor preventive. ACCESUL PACIENȚILOR LA SERVICIILE MEDICALE NU ESTE RESTRICȚIONAT !”, anunță conducerea Spitalului din Onești.

Toate aceste măsuri vor fi luate până la 31 martie 2020, dar perioada poate fi prelungita, conform ultimelor informatii primite de la M.S. si D.S.U.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *