Se montează separatoare de sens pe E85, în zona localității Răcăciuni

E85, denumit și Drumul Morții, a luat mai multe vieți și a băgat în spital mai mulți oameni, mai ales pe raza localității Răcăciuni când, vara trecută 7 oameni au murit după ce un microbuz s-a ciocnit de un autoturism care circula regulamentar.

Astfel, DRDP Iași s-a trezit în al doisprezecelea ceas să monteze separatoare de sens pe o porțiune de 2km, amplasate înainte și după localitatea Răcăciuni, locuri în care numai în cele 9 luni ale anului 2022 și-au pierdut viața 5 persoane și alte 3 au fost rănite.

”Instalarea parapetelor rutiere pe rulouri pe E85 a început: vor fi amplasați aprox. 2 km de astfel de echipamente de siguranță rutieră, înainte și după comuna Răcăciuni (km 254-255 & km 262-263), în două „puncte negre” în care – din evidențele Poliției Rutiere – numai în 2022 s-au înregistrat două accidente soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 3, precum și rănirea ușoară a altor două. Cauza accidentelor a fost pătrunderea pe contrasens a vehiculelor și impactul frontal la viteze mari.

Conducerea DRDP Iași și-a luat angajamentul ca într-un alt sector sensibil de pe E85, în dreptul comunei Nicolae Bălcescu, să fie instalate parapete prefabricate din beton tip „New Jersey”, concomitent cu refacerea a 8 treceri de pietoni prin amplasarea de covorașe antiderapante și trasarea de marcaje rutiere preformate cu proiecția pe orizontală a indicației „Presemnalizare trecere pietoni”.
De asemenea, prin PNRR, va fi finanțată realizarea – tot în zona comunei N. Bălcescu (km 277) – unui pasaj pietonal subteran care va subtraversa E85”, transmite prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *