Se poate! Din donații se pot salva vieți! Centrul pentru Situații de Urgență Moinești are propria casă.

Habitat for Humanity România în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Bacău și cu administrația locală au construit, la Moinești, ”Centrul pentru Situații de Urgență”, care va găzdui Serviciul de Ambulanță Moinești li un Centru de instruire privind măsurile de prim ajutor pentru populație.

Noua clădire dispune de încăperi spațioase, salubre și amenajate astfel încât să îndeplinească toate normele igienico-sanitare aflate în vigoare. Spațiul este dedicat pentru doctori, asistente, brancardieri și șoferi, gândit foarte bine – cu o legătură directă către serviciul de dispecerat aflat în clădirea vecină, cea în care, până mai ieri, se îngrămădeau, la propriu, toți cei care erau de gardă. „Este o realizare absolut minunată care trebuie mediatizată peste tot în țară pentru că ceea ce am realizat aici, împreună cu Habitat for Humanity, este un exemplu și o motivație pentru toate stațiile de ambulanță din România! Dovedim astfel că pot fi asigurate condiții grozave pentru acești profesioniști foarte dedicați care se luptă zi de zi pentru salvarea de vieți omenești!” – Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Doctorul Aura Crețu, manager general: „Aici va funcționa de asemenea, post-pandemie, un Centru Comunitar pentru Situații de Urgență – un loc special în care să se facă cursuri de acordare a primului ajutor, de intervenție în caz de accident pentru toți cei interesați, de la firme private sau de la instituții publice! Ceea ce s-a realizat aici este singular, cred, în toată țara! Și da, este un foarte bun exemplu de bune practici!”.

Directorul național al Habitat for Humanity România a ținut să sublinieze: „A fost un proiect dificil, început încă din anul 2019, atunci când s-a săpat, cu o mână de voluntari, fundația acestei clădiri mai mult decât importante pentru comunitate! Apoi a venit peste noi pandemia care a întârziat foarte mult lucrurile însă iată că astăzi putem să ne bucurăm, împreună cu toți cei de la Serviciul de Ambulanță! Sponsorii privați și voluntarii de la ambulanță, de la primăria Moinești, de la Jandarmerie și pompieri împreună cu echipa Habitat au făcut posibilă existența acestui sediu nou, construit la standarde europene!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *