Se scumpesc apa potabilă și canalizarea și în Bacău? CRAB-ul nu răspunde la întrebare

În mai multe orașe, companiile care livrează apă se pregătesc de scumpiri. În ceea ce privește Bacăul, Compania Regională de Apă (CRAB) nu a răspuns, până la această oră, la întrebarea legată de o posibilă scumpire a apei și în Bacău, având în vedere scumpirile privind energia electrică?

Se anunță scumpiri cuprinse între 25 și 30 la sută.

”Prețul majorat al curentului și al gazelor naturale a dus la costuri mărite pentru companiile de apă, care se văd nevoite să-și ajusteze tarifele. Ilie Vlaicu, președintele Asociației Române a Apei, a declarat că doar din cauza scumpirii energiei electrice tarifele la apă și canalizare ar putea crește cu până la 25-30%, informează Asociația Română a Apei”.

Cele mai mari tarife din țară se regăsesc la Arieș Turda SA, cu 12,26 lei/mc, Raja SA Constanța, cu 10,58 lei/mc, Apa Serv SA Neamț, cu 10,26 lei/mc, Aquavas SA Vaslui, cu 10,04 lei/mc, dar și la Compania de Apă Buzău, cu 9,99 lei/mc.

La Oradea, preţul apei nu se modifică în acest an. Compania de apă locală susține că are cele mai mici tarife din țară, doar 3,87 lei pentru apa potabilă, 2,66 lei pentru apa uzată și 50 de bani pentru apa pluvială. Cu TVA inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *