Se vrea desființarea Centrului Bugetar Creşe Bacău. Creșele ar urma să treacă în subordinea Inspectoratul Școlar

Trecerea creșelor în administrarea inspectoratelor școlare nu reprezintă o noutate. Se tot vorbește de patru ani pe acest subiect. Există un ordin de ministru în acest sens.

Centrul Bugetar Creşe Bacău este un serviciu public specializat în servicii cu caracter social, medical și educațional, organizat ca instituţie publică de interes municipal, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Bacău, având ca scop oferirea de servicii integrate de supraveghere, îngrijire și educație timpurie, fiind înfiinţat în baza Hotărârii Consiliului Local Bacău nr. 127/16.07.2001 și are în subordine 6 unităţi tip creşă, totalizând 460 de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară, astfel:

CREȘA NR. 3, cu sediul în Bacău, str. Pictor Andreescu, nr. 5, județul Bacău

CREȘA NR. 4, cu sediul în Bacău, str. Carpați, nr. 8, județul Bacău

CREȘA NR. 6, cu sediul în Bacău, str. Alexandru cel Bun, nr. 10, județul Bacău

CREȘA NR. 9, cu sediul în Bacău, str. Ozanei, nr. 9, județul Bacău

CREȘA NR. 19, cu sediul în Bacău, str. Costache Negri, nr. 1, județul Bacău

CREȘA “LETEA”, cu sediul în Bacău, str. Letea, nr. 24, județul Bacău.

”Având în vedere modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi
abrogarea unor acte normative din domeniul protecţiei sociale, începând cu anul şcolar 2021-2022, creşele de stat sunt arondate, la solicitarea primarilor, ca urmare a hotărârilor autorităţilor deliberative, prin decizie a inspectoratelor şcolare judeţene, unităţilor de învăţământ preşcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică. Decizia inspectoratelor şcolare judeţene se comunică spre informare Ministerului Educaţiei în termen de 15 zile de la emitere. În considerarea acestor aspecte, propun arondarea creșelor aflate în subordinea Centrului Bugetar Creşe Bacău la unitățile de învățământ preșcolar în cadrul cărora funcționează. Față de cele prezentate mai sus, vă rog să aprobați proiectul de hotărâre în forma propusă.”, se arată în proiectul de CL – propus de primarul Bacăului

De la ora 11.00, consilierii locali se vor întruni în cadrul unei ședințe ordinare urmând să aprobe sau nu trecerea creșelor la Inspectoratul Școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *