”Și șoferii plâng câteodată” Melcii, de la Măgura, merg mai repede ca ei. ”Lucrarea va fi finalizată până la începutul iernii”

Nervii șoferilor care circulă pe Drumul Național 11, prin serpentinele de la Măgura, trebuie să devină o obișnuință până la venirea iernii. Cei de la Drumuri Naționale, administratorului șoselei în cauză, va repara porțiunea de drum afectată de ploi cu ajutorul aceluiași constructor care a efectuat lucrarea și la Hârja.

Prefectul județului Bacău – Leonard Bulai, cunoaște situația, dar nu poate face prea multe pentru că și el se lovește de aceeași problemă. Prefectul a discutat astăzi cu șeful Secției Drumuri Naționale Bacău, Alexandru Tcaciuc, cu privire la circulația pe DN 11, pe raza comunei Măgura, unde pe un sector de drum au fost impuse restricții.

Din cauza ploilor, în zona respectivă a avut loc o alunecare de teren. Pe 1 septembrie ar trebui să înceapă lucrările. Termen finalizare: ”începutul iernii”. Acum depinde …când vine iarna  

„Știu că traficul este îngreunat, tocmai de aceea, s-au depus toate eforturile pentru a găsi un constructor serios care să își asume lucrarea pe situații de urgență, cât mai repede. Hotărârea CJSU datează din 28 iulie și deja la acest moment putem spune că avem și un calendar de execuție. Deși termenul maxim este de șase luni, firma ne-a dat asigurări că va finaliza lucrarea până la începutul iernii. Îi rog pe conducătorii auto să aibă în continuare răbdare, pentru că, practic, restricțiile se vor aplica în continuare pe acest sector de drum”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

”La Hârja, șoferii vor depăși melcii”

Instituția Prefectului ne informează că în scurt timp, traficul va reveni la normal la Hârja, unde tot pe DN 11, au avut loc lucrări de rânguire a unui versant și stabilizarea cu plase de protecție și de retenție, pentru a evita prăbușirile de pietre înregistrate în zonă, precum și construirea unui zid de sprijin. Lucrarea a avut termen 6 luni și se va finaliza la timp, iar circulația se va relua integral.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *