Siguranța noastră cea de toate zilele…este pe mâini bune

Citeam recent într-un ziar local o știre mai puțin dezvoltată – cum de altfel le place lor să o facă – despre Șef nou la IPJ Bacău…. Nu cred că le lipsesc datele necesare respectivei publicații pentru a da informații suplimentare, însă subiectul este destul de sensibil și poate deranja sistemul, sau poate chiar sponsorul?!?

Însă, un lucru bun ce poate fi remarcat este faptul că se mai lasă, pe ici pe colo, să se mai comenteze vis-a-vis de subiect, unde cititorul avizat sau mai puțin avizat poate face o remarcă sau își dă cu părerea. Dar totul foarte bine controlat.

Revenind la articolul cu pricina, vedem că cititorul comentăcios este un fin observator al combinațiilor de sinecuri politice puse la cale de frăția PSD-PNL care, pentru interesele propria, promovează tot felul de personaje obediente în detrimentul ”specialiștilor” din sistem care ar trebui promovați.

Aceste combinații politruce și-au pus amprenta pe instituțiile de forță, oamenii de bună credință fiind dezamăgiți de cei care sunt plătiți pentru a le asigura un confort din punct de vedere al ordinii și siguranței publice.

De dragul controlului absolut, PSD, spre disperarea PNL, a acaparat Inspectoratul de Poliție Județean Bacău prin înscăunarea ca inspector șef a lui Ciobotici Silviu, iar ca adjunct a lui Ojog Dragoș. 

Despre ce personaje vorbim aici? Ciobotici Silviu vine de la DNA Bacău, unde a activat la structura de poliție judiciară, fiindu-i întreruptă împuternicirea de la această structură. Dar, ce să vezi? Destituirea lui Ciubotici de la DNA Bacău vine pe fondul schimpării întregii garnituri de la instituția de forță, atât procurori cât și polițiști, din lipsă de performanță. Din sursele noastre, se pare că, în decurs de un an, DNA Bacău a finalizat doar un dosar cu rechizitoriu, aspect ce ne face să credem că s-a cam terminat cu corupția în Bacău…

În acest context și având în vedere rezultatele ”excepționale” obținute de către dl Ciobotici, după ce a fost destituit pentru neperformanță, acesta automat a fost promovat cu succes la șefia IPJ Bacău.

Acest merituos polițist cu legături solide la baronul pesedist europalamentar și, din întâmplare, nașul de cununie al inspectorului general al IGPR, va fi la cârma IPJ Bacău fără o minima experiență managerială și rupt o perioadă mare de timp de realitățile instituției.

Dar cum întotdeauna există cineva care mai veghează asupra unor fenomene și mai încurcă unele combinații, așa a apărut adjunctul Ojog Dragoș – excepția jocului politic autohton – care știe ce are de făcut, fiind la același nivel de profesionalism cu actualul adjunct la IPJ Bacău, Voicu Emil Constantin.

Un tănăr polițist de carieră apreciat de colegi, dl Ojog Dragoș a avut rezultate remarcabile pe parcursul carierei, destructurând unele grupări mafiote din domeniul jocurilor de noroc, contrabandei cu tutun și din domeniul licitațiilor trucate.

Dacă cei doi adjuncți au rezultatele profesionale cunoscute, fiind recomandați pentru funcțiile pe care le ocupă, având și expertiza anilor lucrați pe funcții de execuție și de conducere, pe dl. Ciobotici ce îl poate recomanda? Vocea și talentul – ar spune cineva. Și s-ar potrivi de minune la acest capitol, pentru a le cânta în strună anumiților stăpâni.

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *