Siguranța profesorilor și elevilor în școală dezbătută la întâlnirea online a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Alecu Russo”

Joi, 6 mai, căpitanul Babei Robert din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, ofițer specialist în domeniul prevenirii și combaterii faptelor antisociale, a participat la întâlnirea online a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Alecu Russo” din municipiul Bacău, în cadrul ,,Comunității de practică și învățare” nou înființate.

Tema întâlnirii dezbătută de jandarmul băcăuan a fost „Siguranța profesorilor și elevilor în școală”, iar dialogul cu cadrele didactice s-a axat pe însușirea metodelor de combatere a violenței în rândul elevilor și a procedurilor ce trebuie urmate în situații limită.

Îndrumați de reprezentanți din partea proiectului național EduNetworks, organizatorii activității, profesor Maria Abaza, profesor Avirvarei Mihaela și profesor Enache Andrei – directorul instituției de învățământ preuniversitar băcăuane, le-au expus colegilor diverse proceduri și metode de prevenire și menținere a siguranței elevilor în cadrul unității de învățământ.

Profesor Maria Abaza ne-a relatat: „Domnul ofițer Babei Robert ne-a prezentat cadrul legal al siguranței în școli, punctând implicarea Jandarmeriei Române în prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și modul de acțiune al jandarmilor în diferite situații. Se observă dedicarea și profesionalismul jandarmului în tonalitatea discursului sau cu privire la activitatea de prevenire și combaterea a violenței. A dovedit faptul că provine dintr-un mediu profesional organizat, cu provocări multiple de unde a dobândit o experiență diferită de cea a personalului din învățământ.

Odată cu trecerea timpului societatea noastră a început să se schimbe și, dacă unii înțeleg că intimitatea celui de lângă trebuie respectată, alții văd „democratia” intr-un mod original. Este adevărat că educația este prima condiție pentru ca faptele antisociale să nu aibă loc, dar restricțiile și sancțiunile aplicate de jandarmerie au un efect mult mai eficient. Dacă dorim să construim o societate bazată pe valori de o înaltă moralitate, este nevoie în continuare de o strânsă colaborare instituțională  între școala si jandarmerie. Ținând cont că e mai ușor să previi decât să rezolvi situații cu consecințe grave, vom intensifica acțiunile de colaborare dintre cele două instituții. Îi mulțumim domnului jandarm pentru prelegerea ținută, răspunsurile clare și coerente pe care ni le-a oferit la nelămuririle noastre și îl mai așteptăm alături de noi in mijlocul copiilor.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: