Situația evoluției Pestei Porcine Africane la nivelul Județului Bacău

La această dată, în județul Bacău mai este activ un singur focar de Pestă Porcină Africană, la porc domestic, în Comuna Letea Veche .

Incepand cu 11.01.2021 inspectorii D.S.V.S.A. Bacau vor initia actiunea de prelevarea probelor de sange de la porcii domestici din gospodariile populatie ,in vederea inchiderii focarului si ridicarea masurilor de restrictie .

In Fondurile de vânătoare de pe teritoriul județului Bacău,  sunt active 44 cazuri de P.P.A. diagnosticate la mistreț în conformitate cu legislația sanitară veterinară.

Avand in vedere contextul epidemiologic din judetul invecinat ,respectiv judetul Vrancea, unde a fost diagnosticat un focar de pesta porcina africana intr-o exploatatie comerciala  pentru cresterea suinelor, D.S.V.S.A. Bacau, prin personal de specialitate va intensifica actiunile de control in trafic, in gospodariile populatiei si in exploatatiile comerciale de tip industrial , in vederea respectarii conditiilor de biosecuritate conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *