Situația traficului rutier din județul Bacău și din țară, în condiții de zăpadă, la ora 9:00

Având în vedere situația meteorologică din județ, polițiștii băcăuani se află în teren, acționând pe principalele artere din municipii, orașe și localități, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranță, precum și pentru fluidizarea acestuia.

De asemenea, polițiștii colaborează cu administratorii drumurilor publice, în vederea asigurării stării de viabilitate a drumurilor publice.

Pe toate drumurile din județul Bacău se circulă în condiții de iarnă.

La nivelul țării, centrul INFOTRAFIC al Poliției Române a emis următorul raport al situației traficului pentru 28 ianuarie, ora 9:00:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice următoarele drumuri naționale:

 1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
 2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;
 3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;
 4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;
 5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
 6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
 7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;
 8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;
 9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;
 10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;
 11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

 1. DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;
 2. DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;
 3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;
 4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.
 5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;
 6. Toate drumurile naționale din județul Brăila, cu excepția DN 22B, unde restricția este de 3,5 tone;
 7. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe arterele rutiere principale: autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, precum și pe DN 1 Ploiești – Brașov. Se circulă în condiții de iarnă în județele aflate sub atenționările Cod galben și portocaliu. Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, polițiștii transmit următoarele recomandări:

• Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

• Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare!

• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare), precum şi vântul puternic, pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

• Păstrați, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.Totodată este necesară respectarea indicaţiilor polițiștilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.
Înainte de a pleca la drum, vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *