ȘOFERII DIN BACĂU, AU FOST PENTRU O ZI ÎN VIZORUL POLIȚIȘTILOR RUTIERI

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au organizat ieri, 26 februarie a.c., între orele 10:00 – 18:00, o acțiune pe raza judeţului.

Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră și reducerea numărului/consecințelor accidentelor rutiere grave.

În urma acestei activități, polițiștii au constatat 860 de contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de 367.833 de lei, după cum urmează:

  • 16 sancțiuni pentru abateri săvârşite de pietoni;
  • 9 sancțiuni pentru neacordarea priorităţii pietonilor;
  • 309 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză;
  • 53 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri ale bicicliştilor;
  • 65 de amenzi căruţaşilor;
  • 408 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 54 de permise de conducere ( 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 6 pentru neacordare prioritate auto, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor) și au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au depistat un bărbat de 69 ani, din Onesti care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărășești din localitate, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii . A fost luată măsura sancționării conform art. 135/h din HG 1391/2006 și s-a reținut permisul de conducere.

Un bărbat de 60 de ani, din judeţul Iași, a fost înregistrat de aparatura radar, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 km/h, pe DN 2 F, în localitatea Plopana. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *