Sorin Cîmpeanu: „Am eliminat pragul de vaccinare de 60% a personalului didactic”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara la B1TV că a fost eliminat, prin hotărâre CNSU, pragul de vaccinare impus pentru personalul din învățământ, de 60%.

„Pragul de 60% vaccinare în rândul angajaților din învățământ a fost un indicator foarte bun atâta timp cat el a putut să accelereze procesul de vaccinare al personalului din învățământ. (…) Important este să nu se pună o presiune pe paturile din spitale, destinate pacienților COVID. Acest lucru este apreciat, la propunerea Ministerului Sănătății, agreată de Ministerul Educației, ca indicatorul să fie 75% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID. În județele în care e depășită această valoare de 75% cu siguranță avem o mare problemă și avem un risc de intrare într-un blocaj cu privire la capacitatea de spitalizare și atunci ce nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înțeles că trebuie să intre să facă parte și intrarea în online a școlilor și grădinițelor în județul respectiv” a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

  • Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean

Toate aceste măsuri au fost aprobate prin Hotărârea CNSU nr. 3 din 13.01.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *