SORIN CÎMPEANU: „În toate localitățile cu rata de infectare sub trei la mie, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut în această seară la ora 18 declarații de presă, la sediul Ministerului Educației, privind noile reguli de modificare ale ordinului comun, care vor fi valabile de săptămâna viitoare în toate școlile și grădinițele din România.

„Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile, în care localitățile sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Vă aduc la cunoștință că, astăzi, 1724 de localități din România au rata de infectare de sub trei la mie. La nivel național ,rata de infectare este astăzi 4,36 la mie. În București, de exemplu, este 4,76 la mie și sunt 18 județe care în ansamblul lor au rata de infectare mai mică de trei la mie.” a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu citat de edupedu.ro.

Incidența cumulată la 14 zile în localitățile din județul Bacău, joi 18 noiembrie 2021, ora 10.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *