Spitalul militar modular a ajuns în Bacău. Începe montarea lui

Spitalul militar modular a ajuns în Bacău. Începe montarea lui la Baza Letea, unde avem asigurată toată infrastructura necesară funcționării.

Lucrările care au fost facute pentru operaționalizarea Bazei Letea în scop medical dar si facilitățile realizate aici în ultimele luni, sunt complementare spitalului militar modular și vor fi un sprijin real atât în instalarea cât și în funcționarea acestuia.

Echipele primăriei și ale Societății de Servicii Publice Municipale vor asigura în perioada următoare tot suportul logistic necesar pentru amplasarea unității medicale, sub coordonarea specialiștilor MAPN.

După amenajarea lui, în județ, capacitatea de tratare a bolnavilor cu coronavirus va crește cu 56 de paturi, amplasate în 19 corturi, prevăzute cu aer condiționat și toalete mobile. De asemenea, acest spital va fi prevăzut atât cu un laborator RT – PCR propriu cât și cu un container separat pentru laboratoare medicale. Toată infrastructura va fi deservită de 2 generatoare de curent electric și 4 rezervoare de apă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *