Statul preia 75% din compania aeriană Blue Air.

După ce a primit o amendă în valoare de 2 milioane de euro de la ANPC pentru anularea a peste 11.000 de zboruri, Blue Air a anulat, în primă fază, toate zborurile programate de pe 6 până pe 12 septembrie. Ulterior compania a anunțat că nu va relua zborurile decât de pe 10 octombrie.

Această decizie a Blue Air a afectat peste 155.000 de pasageri și ANPC a mai aplicat încă o amendă în valoare de 10 milioane de lei. De pe data de 9 noiembrie ANAF a început să pună sechestru pe aeronavele Blue Air, una dintre ele fiind pe Aeroportul „George Enescu” Bacău.

75% din acțiunile Blue Air urmează să fie preluate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, precizează TVR INFO.
„În baza adresei pe care am primit-o de la Ministerul Finanțelor, vă pot spune că am inițiat procedura prin care o să devenim acționar majoritar al Blue Air”, a declarat șeful AAAS.

Guvernul a achitat la zi ratele și dobânzile neplătite de Blue Air, sumă care se ridică la peste 140 de milioane de lei la începutul lui octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *