Street Delivery Bacău 2019 – efortul din spatele reușitei

Street Delivery Bacău a revenit pentru a 3-a ediție, “Poezia e în stradă”, ce a avut loc loc în acest weekend, 23-25 august.

Am avut bucuria de a discuta cu unul din organizatorii acestui festival, Bogdan Zamfir.

„E prima oară când sunt organizator „full” la eveniment. Anul trecut m-am ocupat doar de o parte din activitate, anume coordonarea artiștilor și a scenei. Anul acesta m-am implicat ceva mai mult.”

Ce echipă aveți?

„Noi suntem 8 organizatori ai evenimentului, însă avem și ajutorul Federației Tinerilor din Bacău care ne ajută pe partea de voluntari, și a venit  cu o echipă foarte faină. Cred că dacă nu aveam acești voluntari, care sunt atât de implicați, ne-ar fi fost mai greu. Toți sunt niște oameni implicați, proactivi, care vin și te întreabă  „Eu ce mai fac acum?”. Nu am ce să le reproșez. Sunt oameni pe care știu că oricine s-ar putea baza și ar fi bucuros să colaboreze cu ei.”

Sunteți toți băcăuani?

„Nu suntem toți din Bacău. O parte din echipa de organizare este și din București, oameni care au venit special la eveniment. Am lucrat mult, chiar și în online am avut ședințe pe anumite teme.”

Ce ați schimba, dacă ați putea?

” Nu cred că aș schimba ceva, însă sunt lucruri pe care cu siguranță le putem îmbunătăți. Putem să fim mai atenți la detalii, de exemplu voluntarii să aibă mâncarea la timp. Nu întârziem, trebuie să avem grijă de ei, și încercăm să aibă tot ce au nevoie. Cum ei ne oferă ajutorul, și noi trebuie să le fim alături.”

Care sunt motivele pentru care băcăuanii ar trebui să fie prezenți la evenimentele de acest gen?

” În special pentru a interacționa cu toți oamenii, fie ei comercianți, artiști, manufacturiei. E o șansă să experimentezi altceva.

Menționez că toate cărțile prezente aici mergeau spre casare, de la Biblioteca Județeană.  Noi am mai trecut o dată prin ele să mai selectăm ce e mai prețios. Mi-ar fi părut rău știind că le-am lăsat să fie distruse. „

Echipa de voluntari:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: