Street Delivery Bacău – Poezia e în stradă! 23-25 august 2019

Street Delivery Bacău se pregătește temeinic pentru a 3-a ediție,“Poezia e în stradă”, ce urmează să aibă loc în weekendul 23-25 august, într-o locație atât de dragă nouă, strada Aleea Parcului/Parcul Cancicov/Teatrul de Vară “Radu Beligan”.

Credem că străzile sunt făcute și pentru oameni, nu doar pentru mașini. De aceea le revendicăm încă din 2006 în București iar în Bacău din 2017, deschizându-le pentru bucuria și implicarea pietonilor.

Implementat prin Asociația Ingenious Drama, evenimentul este unul dintre pilonii de rezistență în schimbarea percepției despre oraș, un instrument de  inspirație și educație urbană, un manifest pentru spațiul public și interacțiunea umană față în față, nu bară la bară.

De la an la an interesul pentru acest eveniment este în creștere. Dacă în primul an (2017) evenimentul a ajuns la 10.000 de oameni pe rețelele de socializare, în 2019 mesajul nostru a ajuns la peste 30.000 de oameni din care 14.000 și-au manifestat interesul pentru a participa la eveniment. Ediția din 2018 a adunat, în cele 3 zile, 15.000 de participanti, din toate categoriile de vârstă, 60% dintre ei fiind tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 ani. Peste 40 de artiști, 4 workshop-uri, 12 branduri sunt alte câteva date statistice pe care dorim să le menținem și la ediția din 2019.

Desemnat ca fiind “Evenimentul anului 2017 în Bacău”, Street Delivery – “Poezia e în stradă” își dorește și în acest an o revitalizare a orașului și o reapropiere a comunității de spațiul public. Festivalul își concentrează atenția pe îmbinarea activităților artistice cu elemente de design și arhitectură specifice, prin crearea de instalații și a unui mobilier urban.

Unul din obiectivele evenimentului de anul acesta este și realizarea primelor biblioteci din Spitalul Județean Bacău. O campanie de strângere de cărți demarată între 4 iulie si 4 august 2019 care a ajuns la peste 66.000 de persoane din Bacău, București, Iași, Piatra-Neamț și care a adunat sute de cărți aduse de către oameni pentru oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *