Țeapă, de 34.000 de lei, luată prin intermediul unui anunț postat pe o rețea de socializare

Doi bărbați din Pitești au fost reținuți de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii din cadrul Poliţiei Moineşti au fost sesizaţi de către un bărbat de 50 de ani, din localitate,  despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul a intenționat să achiziţioneze 136 de rezervoare din pvc, de la o societate comercială din localitatea Zalău. În acest sens, în vederea efectăurii transportului mărfii din Zalău către Moineşti, a postat un anunț pe o reţea de socializare, pentru a identifica un transportator.


”Persoană vătămată a fost contactată telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care şi-a manifestat disponibilitatea de a efectua transportul, cu două mijloace auto proprii, cu condiţia de a transfera contravaloarea mărfii, respectiv suma de 34.000 de lei, printr-un operator și furnizor de servicii de plăți.”- potrivit IPJ Bacău

Bărbatul a efectuat plata dar ulterior persoana care l-a contactat nu i-a mai răspuns la telefon, iar în dimineața următoare, vânzătorul i-a comunicat că la sediul firmei din Zalău nu s-a prezentat nicio persoană pentru a plăti şi ridica rezervoarele.

”Continuând activitățile de investigație, polițiștii au solicitat Judecătoriei Moinești emiterea a două mandate de percheziţie domiciliară. Astfel, la data de 25 august a.c., polițiștii au pus în executare mandatele de percheziţie la locuinţele a doi bărbați din municipiul Pitești, județul Argeș. În urma perchezițiilor efectuate polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace material de probă – înscrisuri, cartele SIM și telefoane mobile, precum și  suma de 25.510 de lei.”- transmite IPJ Bacău

Cei doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune au fost reținuți de către polițiști pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost escortaţi şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeş.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *