Trimitere în judecată a doi inculpați pentru evaziune fiscală

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată  a doi inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal (două acte materiale).

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – noiembrie 2014 (trimestrele III și IV 2014), la diferite intervale de timp dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații, în calitate de administrator și director general la o societate comercială și respectiv de director economic la aceeași societate, nu au înregistrat în contabilitate, în totalitate, producția de produse de panificație, precum și veniturile realizate din vânzarea produselor de panificație, în cuantum de 258,285.20 lei, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 77,830.86 lei, din care 43,458.61 lei – TVA și 34,372.26 lei – impozit pe profit.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică s-a constituit parte civilă, solicitând introducerea în cauză a părții responsabile civilmente.

În temeiul art. 330 din Codul de procedură penală, s-a solicitat instanței de judecată menținerea sechestrului asigurător instituit asupra sumelor de 68.590,00 euro și 145.218,64 lei, ridicate de la sediul societății comerciale.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *