„Turul Colinelor ”– Road Grand Tour Bacău – ediția a II-a

Road Grand Tour este o competiție ciclistică de șosea din România, deschisă pentru toți participanții-  amatori, profesioniști și copii. La fiecare etapă se aliniază la start între 300 și 400 de concurenți atât din România cât și din țările vecine (Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova).

 Turul Colinelor, aflat în 2021 la a doua ediție, cuprinde trei etape de șosea după cum urmează:

  • Turul Colinelor în perioada 12-13 iunie
  • Drumul Eroilor Tg. Ocna – Valea Uzului 21-22 august
  •  Gentleman’sBacău Tour – 2 octombrie

În alegerea traseelor s-a ținut cont de nivelul ridicat de dificultate, dorința de a circula numai pe drumuri județene, dar și evidențierea și promovarea spectaculoasei locații refăcute pe fonduri europene –  Mănăstirea Răchitoasa.

Obiectivele programului sportiv sunt promovarea ciclismului în rândul tinerilor și a populației județului în general și promovarea turismului, a obiectivelor reabilitate pe fonduri europene, dar și a imaginii județului Bacău la nivel național.

Asociația Club Sportiv Rally Spirit Onești și-a început activitatea în anul 2007, iar în anul 2020, împreună cu Federația Română de Ciclism, a implementat cursa ciclistică stradală Turul Colinelor – etapă în calendarul RoadGrandTour. Această cursă a readus în Moldova și în județul Bacău, după o pauză de mai bine de 10 ani, cursele ciclistice de șosea și încă de la prima etapă s-a bucurat de succes și popularitate peste așteptări, înregistrând la start 320 de sportivi.

Valoarea totală a bugetului proiectului este de 342.000 lei, din care Judeţul Bacău, ȋn calitate de asociat, finanţează proiectul cu suma de 310.500 lei.

PROGRAMUL COMPETIȚIEI:

în prima zi (12 iunie) va avea loc cursa de criterium, pe circuitul de 3 km amenajat în centrul orașului Bacău și se va desfășura după regula 1 oră plus un tur. Se vor organiza 4 curse în funcție de categoriile de vârstă și de clase. Festivitatea de premiere va avea loc în fața Palatului Administrativ, pe scena special amenajată în acest sens. Această cursă va fi transmisă în direct pe Sport Extra și online. În fața Casei de Cultură va fi amenajat un studio: aici va fi zona de comentatori ai cursei și de interviuri. Vor fi montate două ecrane  led, unul în fața hotelului Decebal și cel de-al doilea ecran, de 30 mp, pe esplanada din fața Palatului Administrativ. Pe aceste ecrane, publicul va putea urmări cursa, filmul de prezentare,  dar și spoturi de promovare a județului.

  – în a  doua zi (13 iunie) se va lua startul din fața Palatului Administrativ. Traseul cuprinde 120 km între Bacău– Buhoci- Parincea- Găiceana- Dealu Morii- Vultureni-Oncești- Izvorul Berheciului-Colonești- Răchitoasa, cu finish la Mănăstirea Răchitoasa.

În alegerea traseului s-a ținut cont de nivelul ridicat de dificultate, dorința de a circula numai pe drumuri județene și promovarea spectaculoasei locații refăcută pe fonduri europene- Mănăstirea Răchitoasa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *