Un microbuz cu elevi olimpici din Bacău s-a răsturnat în localitatea Căpuşu Mare, lângă Cluj.

Update 21 aprilie ora 12:00:  Toti copiii sunt stabili, nimeni nu mai este in stare de coma

Update 21:50:  Doamna profesor Emanuela Oiegar a iesit din operație, e stabilă, dar din păcate din sursele noastre două eleve sunt in coma, una dintre ele a suferit o fractură craniană. Un adolescent are multiple traumatisme este în stare stabilă. De asemenea, altul are contuzii la mandibulă și traumatisme minore, iar o fată are fractură de maxilar și alte contuzii. Majoritatea răniților sunt internați in Cluj, iar un băiat la Tg Mureș. De asemenea și soferul microbuzului este încă in operație.

Știrea inițială:

Accidentul de pe DN 1, din Cluj, în care 11 persoane, dintre care patru copii au fost răniţi, sâmbătă, a fost produs de un şofer în vârstă de 51 de ani care, din primele cercetări, a adormit la volan, dupa 10 ore de condus continuu. Microbuzul era plin cu elevi ce proveneau din clasele a 7-a, a 10-a, a 11-a și a 12-a, de la Școala Gimnazială nr.10, Colegiiile ”Alecsandri” și ”Vrănceanu”, dar și de la Colegiul Național”Grigore Moisil” din Onești.

La locul evenimentului, au intervenit 2 autospeciale complexe de descarcarare, 2 ambulante SMURD cu medici, o autospeciala pentru transport victime multiple şi 1 echipaj de prim ajutor SMURD. 4 dintre persoanele rănite sunt minori, unul de 17 ani este in stare grava ceilalți 3 sunt conștienți. Un elicopter a preluat minorul de 17 ani, aflat in stare grava.

„În timp ce conducea un microbuz pe DN1 E60, din direcţia Cluj spre Oradea, şoferul ar fi adormit la volan, motiv pentru care a ieşit în afara părţii carosabile, în partea dreaptă a sensului său de mers”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Florin Lazăr, inspectorul şcolar general din judeţul Bacău, spune că nouă dintre cei 11 copii care urmau să participe la Olimpiada Naţională de Biologie se aflau în microbuz. Ceilalţi doi au ajuns în siguranţă la Oradea, fiind transportaţi cu maşinile private ale părinţilor. „În jurul orei 17.00 am fost informat de acest accident. M-a sunat domnul Oiegar, soţul doamnei profesoare Emanuela Oiegar de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Bacău. Dânsul mi-a spus că microbuzul în care se afla şi soţia lui a suferit un accident. Din informaţiile primite ulterior, copiii sunt în afara oricărui pericol. Avem probleme serioase cu doamna Oiegar, care e operată chiar acum, dar şi cu unul dintre elevi. Este vorba despre un tânăr care a fost transportat la Târgu Mureş şi care a fost deja operat la femur. Din fericire, operaţia a reuşit”, a declarat Lazăr, pentru „Adevărul”.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *