V-ați găsit Bacăul! – 5 decembrie

De la taxa pe soare la taxa pe prostie

Onorat guvernul PSD-PNL tocmai ne-a pus-o de-o nouă taxă. Vorba lui Toma Caragiu, că așa-i în tenis! Pentru că n-au restructurat statul, n-au mișcorat numărul bugetarilor prin desființarea comunelor mici, a județelor, a consiliilor județene și prefecturilor, așa cum ar fi normal pentru o Românie modernă, descentralizată și europeană, pesediștii și peneliștii fac ceea ce știe orice politician idiot mai bine: inventează taxe noi. Ultima, prin ordonanță de urgență și băgată-n Monitorul Oficial la ceas de seară, după cum susțin amețiții de la USR, este la fel de stupidă precum taxa pe bacșișul chelnerului. S-o analizăm împreună.

Așadar, în plină criză energetică adusă prin buzunare nu de războiul din Ucraina, ci de lăcomia multinaționalelor și a guvernelor incapabile să dezvolte politici publice coerente, PSDNL (noua mare gașcă politică) vine cu taxa pe soare. Da, ați citit bine, tembelii au introdus o taxă pentru că bate soarele-n panouri speciale și sunt români care produc curent pentru consumul propriu. Lăsăm la o parte vrăjeala cu energia verde tot trâmbițată, inclusiv de “pesedeneliști”… Trecem și peste faptul că, oricum, oamenii care folosesc panouri solare sunt obligați să introducă în sistem propriul curent electric produs, pentru ca apoi să le fie scăzut din factură de multinaționalele care ne-au cumpărat energia. Deci oricum plătesc ca să producă. Taxa în sine este o prostie. Probabil mai urmează taxa pe vânt, pe golul din portofel și pe găinațul porumbelului care zboară prin dreptul balconului. Toate pentru a asigura burți pline și buzunare doldora de pensii speciale, indemnizații și alte sinecuri.

În Bacău, fără să-l întrebe nimeni de sănătate, se bagă-n seamă viceprimarul Miroșeanu – un luptător neînfricat pentru valorile liberalismului, după ce a fost un soldat credincios al pedismului lui Băsescu. Zice vicele că PNL Bacău, prin consilierii săi locali, nu este de acord cu mărirea cuantumului taxelor locale în anul care vine. Bine că am lămurit-o, deși nu a pus nimeni problema. Despre o regândire a taxărilor în municipiu s-a tot vorbit, iar aici primarul Stanciu-Viziteu are dreptate. Tocmai liberalii, prin fostul lor șef, Stavarache, au introdus tot felul de pomeni locale, gratuități de tot felul, astfel că Bacăul a devenit cel mai socialist oraș de prin țara asta. Pomeni dintr-astea doar pesediștii mai fac, în campanii electorale! Observați ipocrizia lui Miroșeanu și a oamenilor lui Benea care au sărit ca arși la anunțul lui? Pe de o parte, PSDNL pune taxă pe soare, pe de altă parte se dă cu fundul de pământ de grija băcăuanilor. Eu aș propune noi taxe, dar numai pentru politicieni. Spre exemplu, taxa pe prostie. Apoi, impozitul pe ipocrizie. Și, special pentru pesediștii băcăuani, tributul pentru sclavagism. Ăsta constă în plata unei sume modice la bugetul local pentru faptul că ne poluează fonic prin pupăturile grețoase ale posteriorului lui Dragoșelu. Și ar mai fi… dar toate la timpul lor.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *