VIDEO Fenomen meteorologic rar şi înfricoşător. Diana Bostan (meteorolog): ”E prima dată când avem parte în Bacău de un asemenea eveniment” Vezi cauzele

Joi seara, după ora 22.00, dinspre partea de Sud-Est a județului, la granița cu Vasluiul, și-a făcut apariția o masă uriașă de nori albi, din interiorul cărora se produceau aproape la fiecare secundă fulgere. Un eveniment meteo deosebit, care nu s-a mai văzut în Bacău.

Diana Bostan –   Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Bacău – vine cu explicații:

”E pentru prima dată când în Bacău am avut parte de un asemenea eveniment. Din păcate, trebuie să ne obșinuim și cu evenimentele meteo mai puțin plăcute sau mai puțin întâlnite. Spectacolul de pe cer, atractiv și înfiorător în acelasi timp, ne-a ținut pe mulți cu ochii ațintiți spre cer. Norii se aflau la o distanță mare, cu o extindere de aproximativ 15-17.000 de metri.  A fost un fenomen previzibil ținând cont de faptul că în ultimul timp s-a înmagazinat o căldură foarte mare. Ne așteptam la această traversare frontală-fronturile aferente ciclonurilor despre care vorbim în această perioadă. Au fost cumulonimbus, nori cu o foarte mare dezvoltare pe verticală. Nori foarte bine organizați, iar câmpurile electrice din interiorul lor sunt foarte puternice. Acești nori sunt responsabili de vijelii atunci când intră în contact cu o masă de aer foarte uscată.  În astfel de situații e bine să ne adăpostim. Să punem pe primul loc sănătatea, iar curiozitatea pe al doilea loc. Există astfel de fenomene și în România, așa cum există și tornadele. Trebuie să ne obișnuim cu ele și să ne ferim de ele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *