Zi de foc pentru pompierii din întreaga țară! Peste 1.600 de intervenții, în ultimele 24 ore.

Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 142 misiuni de stingere a incendiilor1.181 cazuri SMURD (1.177 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 4 misiune de descarcerare), 53 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 239 intervenții în sprijinul comunităților.

Dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:

  • În cursul serii trecute, salvatorii bucureșteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în cabina unei cisterne încărcată cu benzină. Forțele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent. Colegii noștri au reușit localizarea acestuia în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcărilor către rezervorul cisternei. Din nefericire, în urma acestui eveniment, o persoană a fost rănită, suferind arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare. După acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, victima a fost transportată la spital, pentru investigații medicale suplimentare.
  • O altă misiune relevantă, din ultimele 24 de ore, a fost și cea din județul Cluj, unde echipaje de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs între două autoturisme, pe DN 1, în localitatea Baciu. În momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au identificat 5 victime, 4 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații de specialitate. În ciuda eforturilor de salvare ale pompierilor, cea de-a cincea victimă a fost declarată decedată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *