Ziua Educației sărbătorită într-un mod inedit, în Parcul Cancicov

Pe baza unui contract semnat pe 1 Iunie, 100 de elevi de 7 și 8 ani s-au angajat să citească fiecare în vara acestui an, peste 10 cărți, iar fiecare părinte câte 3 cărți.

Pentru fiecare dintre cărțile citite a fost creată o fișă de lectură. Cele 1048 de fișe realizate până acum s-au reunit într-o Scrisoare-fluviu lunga de peste 220 metri, care a fost expusă duminică, 4 octombrie, ora 11, în Parcul Cancicov, elevii și profesorii lor coordonatori marcând, astfel, sărbătoarea Zilei Educației.

Câștigul nostru? Lărgirea zonei de confort prin lectură, dezvoltarea competențelor de literatie și a imaginației, stabilirea legăturilor între elevii iubitori de carte din cele 3 școli participante, și, nu în ultimul rând, împlinirea unei clauze din contract care prevedea obținerea de recompense pentru cărțile citite.

Acțiunea de duminică își are continuarea în aprilie, când inițiatorii își propun depășirea recordului mondial: o Scrisoare-fluviu cu o lungime de peste 1 km.

Iată si care sunt profesorii coordonatori ai acestei inițiative: : Spiță Mirela – profesor Merito (Șc. AL.I.Cuza), Sabău Lidia – profesor Creator de Educație (Șc. Mihai Drăgan), profesor Bujor Nicu (Șc. Mihail Sadoveanu), profesor Irașcu Viorel (Șc. Al.I.Cuza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *