Ziua Jandarmeriei sărbătorită în Parcul Cancicov

Sâmbătă, 30 martie, jandarmii din Bacău au fost prezenţi în parcul Cancicov pentru a informa cetăţenii cu privire la misiunile şi atribuţiile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău şi ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, manifestare înscrisă în cadrul campaniei derulate cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la înfiinţarea JANDARMERIEI ROMÂNE.
La manifestare au fost prezenţi parinţi, copii şi bunici din judeţul Bacău, precum şi tineri interesaţi de profesia de jandarm.
Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu privire la specificul instituţiilor, cu materialele şi tehnica folosite de jandarmi în executarea misiunilor. Au fost amenajate standuri expoziţionale cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor, autovehiculele folosite în misiunile zilnice şi au fost prezentate exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu.
De asemenea, copiii au fost foarte încântaţi de precizia şi modul de execuţie a elementelor de dresaj prezentate de către jandarmi ; unul din punctele de atracţie deosebite ale prezentării a fost dresajul recreativ prezentat de către plt. adj. Nechita Mihai cu câinele de serviciu Rebad.
În final, micilor vizitatori le-au fost expuse diferite aspecte referitoare la unele măsuri preventiv-educative , prevenirea faptelor antisociale, delicvenţa juvenilă şi au primit” LEGITIMAŢIE PENTRU O ZI JANDARM”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *