Ziua Universală a IEI – ediția a II-a

IA este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene. Ziua Universală a Iei celebrează piesa principală a costumului popular românesc, dar și ideea de feminitate, întrucât termenul „ie” este atribuit exclusiv cămășii populare femeiești. Redescoperită permanent, reinvestită cu semnificații, IA a stârnit întotdeauna fascinație.

Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine”, fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe, din 48 de ţări. Se dorește ca familiile să educe copii și tinerii, să-i îngrijească pe cei mici și vârstnicii, să contribuie la bunăstarea societăţii, în ansamblu, să transmită intergenerațional tradițiile.

Directia de Asistență Socială a Municipiului Bacău împreună cu Centrul de informare Europe Direct Bacau are plăcerea de a vă invita duminica 23 iunie, de la ora 11:00 in Piața Tricolorului să participați la Evenimentul destinat Zilei Universale a IEI, ediția a doua!

Este pregătit pentru dumneavoastră un program de activități extrem de variate care constau atât din ateliere și expoziții aflate deja în desfășurare, cât și momente artistice susținute de artiști băcăuani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: