13.000 de angajați MAI au fost mobilizați pentru a interveni în situațiile de risc cauzate de fenomenele meteo periculoase

Pentru realizarea eficientă a intervențiilor, au fost activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 5 județe (AB, HD, MM, NT și SV) și a fost menținută starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

Angajații MAI au intervenit în sprijinul populației afectate pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic și viscol, în cele 11 județe în care s-a manifestat vremea severă (AR, BC, BN, BH, BV, CJ, CT, CS, HR, IS și SM). S-a intervenit pentru deblocarea unui autocamion, îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 11 imobile, degajarea copacilor și a unui stâlp de electricitate care au avariat 4 autovehicule parcate, nefiind înregistrate victime.

Ca urmare a vântului puternic, rămân suspendate manevrele în portul Midia (CT).

Până la ora 20.00 rămâne în vigoare și atenționarea meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată pentru toate zonele montane înalte, unde vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

Angajații MAI sunt pregătiți să intervină în continuare în sprijinul populației în cazul manifestării unor fenomene meteo periculoase.

În condițiile manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să acorde o atenție sporită și să evite zonele în care există riscul prăbușirii copacilor sau a altor elemente de construcție, iar conducătorilor auto să se intereseze, din timp, asupra condițiilor meteo din zonele în care urmează să se deplaseze, să circule cu prudență și să adapteze viteza de rulare la condițiile carosabilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *