25 la sută pentru Moldova

La inițiativa deputatului USR, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, s-a lansat o campanie semnată de toți parlamentarii partidului din județele Moldovei, prin care se cere alocarea a 25 de procente din bugetul marilor investiții pentru infrastructură în Regiunea Nord Est.

Pentru prima dată, a vorbit în parlament despre injustețea cu care se împart fondurile guvernamentale dar și cele europene deputatul de Vaslui, Daniel Olteanu, acum un an de zile. Pentru ca demersul său să nu fie unul singular și fiindcă infrastructura atât de necesară dezvoltării nu ține de culoarea politică, useriștii vor merge în etapa următoare, cea de strângere de semnături, deocamdată on-line, din partea cetățenilor regiunii. Trebuie menționat că datele oficiale arată că Moldovei i s-a acordat un procent în jurul a unu la sută pentru autostrăzi, căi ferate, în anul 2017 iar în anii următori, guvernele au alocat sub cinci la sută din bugetul ministerului transporturilor. Ca și comparație, Transilvania a primit în jur a 70 de procente.

“Zona Moldovei este cea mai afectată regiune a țării, iar lipsa infrastructurii se vede în șomajul crescut, depopulare și nivel scăzut al calității vieții. Nu ne putem bate joc la nesfârșit de Moldova doar pentru că anumiți politicieni au un interes direct în a menține această stare de fapt.

Fac un apel către toți parlamentarii din Moldova să lase interesele electorale deoparte și să înțeleagă că au fost aleși pentru a reprezenta moldovenii, nu camarila de partid!”, declară deputatul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Inițiativa ar putea deveni realitatea la votarea următorului buget național al României dacă se crează front comun și presiune destul de mare asupra guvernului de la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *