Campanie de conștientizare a cetățenilor, cu privire la portul măștii de protecție

În perioada 23-25 iulie 2020, Poliția Locală a Municipiului Bacău desfășoară o campanie cu caracter preventiv, ce are drept scop conștientizarea populației cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile închise (mijloacele de transport în comun și taxiuri) pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În perioada mai sus menționată vor avea loc acțiuni de conștientizare și verificare cu privire la modul în care călătorii și șoferii mijloacelor de transport în comun și taxiurilor respectă prevederile legale referitoare la portul măștii de protecție impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii locali vor oferi pe parcursul acțiunilor, mască de protecție, gratuit, tuturor persoanelor care nu dețin sau cărora le sunt deteriorate, pentru a împiedica riscul de contaminare.

Mijloacele de transport în comun și taxiurile pot fi un factor de răspândire rapidă a virusului, de aceea polițiștii locali recomandă tuturor călătorilor să respecte măsurile impuse protejându-se prin purtarea măștii de protecție, corespunzător (gură și nas), prin respectarea distanțării fizice și a dezinfectării mâinilor.

Pe acestă cale Poliția Locală a Municipiului Bacău le mulțumește tuturor persoanelor care înțeleg riscul contaminării cu virusul SARS-COV-2 și se protejează în mod corespunzător, evitând zonele aglomerate, purtând corect masca de protecție și respectând normele de igienă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *