PNL acuză că „PSD a inventat o nouă modalitate de fraudare a alegerilor, pe care o aplică în tot județul Bacău”

Ionel Palăr, candidatul Alianței PNL – USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bacău, a depus o sesizare la Biroul Electoral Județean Bacău prin care solicită renumărarea buletinelor de vot existente în toate secțiile din județ și compararea cu numărul semnăturilor de pe listele electorale. Demersul vine după ce, din mai multe locuri din județ au fost sesizate nereguli care arată că PSD încearcă o fraudă de proporții.

Ionel Palăr, președintele PNL Bacău

”Avem semnale atât din municipiul Bacău, cât și de la secții din județ, că alegătorilor li se dau câte două buletine pentru consiliul județean și nu și buletinul pentru președintele consiliului județean. Schema la care recurg cei de la PSD este aparent simplă: dau două buletine la consiliul local sau consiliul județean, alegătorilor obișnuiți, iar membrii și simpatizanții care votează sigur cu PSD primesc câte două buletine pentru președintele de Consiliu Județean sau pentru primar. Această tactică este aplicată în tot județul, în încercarea de a frauda votul și de a influența rezultatele alegerilor”, a explicat Ionel Palăr, candidat și președintele PNL Bacău.

PNL Bacau a facut si o lista cu numarul de nereguli constatate in sectiile de vot:
– La Agăș, în secția Preluci, s-a constatat lipsa a patru buletine de vot pentru președinte de consiliu județean. PNL a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție și Biroul Electoral Județean și a solicitat renumărarea buletinelor neutilizate și a semnăturilor din listele electorale. La secția Cernu din comuna Poduri, doi alegători au sesizat că au primit doar trei buletine de vot, în loc de patru. Candidatul PNL din Poduri a sesizat poliția, Biroul electoral de circumscripție și biroul electoral județean, dar biroul electoral de circumscripție a refuzat să numere buletinele și se așteaptă decizia Biroului Electoral Județean.

– O situație similară s-a înregistrat și la Buhuși, unde două persoane au primit câte două buletine de vot pentru consilierii județeni și niciunul pentru președintele consiliu județean.

– Alte tentative de fraudare au fost semnalate în mai multe localități: la Sascut și Dofteana s-au depus mai multe plângeri la Poliție, pentru că reprezentanți ai PSD au transportat alegători de la domiciliu la secțiile de votare, existând suspiciuni de influențarea procesului electoral. Poliția a fost sesizată și pentru că primarul din Dofteana, Ioan Bujor, la volanul mașinii primăriei, a intrat în secțiile de votare, i-a amenințat pe reprezentanții PNL din secții și a influențat alegătorii aflați la secții.

Reprezentanții PNL au sunat la 112 și au reușit să închidă un bar din satul Cucuieți, unde se vindeau băuturi alcoolice la mai puțin de 100 de metri de o secție de votare.

Sursa: Comunicat de presă, PNL Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *