Spectacol politic ieftin, fără de sfârșit!

Poporul român a ajuns precum un om sărman și orb, lăsat în mijlocul unei metropole fără a ști drumul către casă, înfometat, însetat și fără bani de-ale gurii sau de un amărât de taxi.

Poporul român a ajuns precum un om sărman și orb, lăsat în mijlocul unei metropole fără a ști drumul către casă, înfometat, însetat și fără bani de-ale gurii sau de un amărât de taxi. Acest om lăsat de izbeliște este neputincios, dezorientat, însă decis să nu ceară ajutorul nimănui, pentru că este prea mândru.

Este conștient că dacă ar cere ajutorul cuiva poate fi luat drept nebun. Își plânge în barbă neputința și bântuie pe străzi necunoscute, fiind în pericol de a se prăbuși la pământ.

Suntem naivi să credem că Europei îi pasă de noi

Suntem naivi să credem că Europei îi pasă de noi (vezi eșecul cu Spațiul Schengen). Trebuie să fim conștienți că suntem singuri, iar așa-zișii ”prieteni” ne vor săraci, proști și derutați… Salvarea nu va veni de nicăieri, noi suntem singurii care ne putem salva. Noi, uniți! Altfel, vom fi nimiciți de o clasă politică bolnavă, hoață și de niște străini hulpavi care ne vor dezbinați.

Dar ce vedem zilnic? Un spectacol politic ieftin, fără de sfârșit, ce rulează pe micile ecrane: PSD+PNL+UDMR=LOVE.

Seamănă cu serialul ”Tânăr și neliniștit” și ca acțiune – pentru că toată lumea s-a combinat cu toată lumea, și ca longevitate – pentru că nu se mai termină odată.

Noi cu sărăcia, ei cu bunăstarea și cu banii noștri. Noi cu munca, ei cu distracția. Noi cu dorința de adevăr, ei cu minciuna. De ani de zile țara este lăsată pe mâna politicienilor care ne mint cu atâta seninătate. Vedem cum jugul țării devine tot mai greu pentru noi, cei care muncim zi de zi și care încercăm să fim buni și corecți.

Să sperăm ca românul va fi trezit de frigul din decembrie, așa cum l-a mai trezit odată! Ne ținem respirația, sperând ca acest popor să vadă luminița de la capătul tunelului, dar nu vedem decât fete morgane, ca în deșert.

Noi, oamenii simpli rămânem cu dările, prețurile umflate, impozitele… să-i sature. Ei, politicul conducător cu petrecerile, viața frumoasă și îndestulată. Ciocoii sunt neschimbați.

Dar, ce să vezi? Pot exista remedii și pentru ciocoii îmbuibați care ne conduc despotic, fără pic de empatie față de poporul muncitor.

Astfel că, dacă s-ar dori și ar exista bună-credință, organele de forță din această țară ar putea echilibra problemele societății. Asta doar dacă oamenii din sistem nu devin ”sclavi” ai actului de ”Justiție paralelă”, respectiv ”captivi informativ” ai statului paralel.

Eșecul DNA

Dar să nu generalizăm eșecul DNA și nici eșecul SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție).

Însă chiar avem datoria să ne întrebăm, cât mai tare posibil: când DNA Bacău se va apleca și asupra altor autorități din județul nostru în afară de Primaria Municipiului Bacău? Pare, totuși, jenant cum o asemenea instituție de elită investighează un banal accident rutier, chiar și dacă este vorba de un autoturism avariat ce aparține unei administrații locale, pentru care poate exista în materie de drept și instituția răspunderii materiale.

După cum susțin sursele noastre de încredere, ar exista însă o ”adevărată” plângere penală la DNA Bacău împotriva prefectului județului Bacău, privind modul abuziv de emitere a Ordinului de prefect prin care se declară încetarea mandatelor de consilieri locali și vacantarea locurilor din cadrul Consiliului Local al Comunei Cleja. Emiterea acelei decizii se pare că a fost făcută în lipsa tuturor documentelor justificative necesare și prin încălcarea, cu intenție, a mai multor acte normative, respectiv Codul Administrativ.

Fără a se aștepta 30 de zile de la data referatului constatator, ordinul în cauză a fost emis pe repede înainte în doar 15 zile, la care se adaugă în mod evident și substratul politic al acestui caz.  

În motivarea invocată de personajul nostru politic care deține vremelnic funcția de prefect, se prevăd absențele nemotivate de la ședințele ordinare sau extraordinare pe o durată mai mare de 3 luni, fără a se lua în calcul motivările medicale probate cu documente sau lipsa motivării caracterului urgent al sedințelor extraordinare convocate. Mai mult decât atât, se pare că acei consilieri demiși au fost la unele sedințe invocate în referatul constatator, în baza căruia a fost emis Ordinul de prefect, însă secretarul general al UAT Cleja a refuzat cu obstinență ca aceștia să semneze condica de prezență.

După cum vedem, ar fi unele elemente ce pot fi luate în considerare de organele de anchetă pentru a lumina aspectele întunecate de la UAT Cleja, care par a fi cusute cu ață albă de ”Croitorașul cel viteaz” de la prefectura Bacău.

Dar, surpriză! Fiind vorba de un personaj PeSeDe cu ”pedigree”, sigur vom afla de la anchetatorii justiției oarbe că ”nu sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracțiuni…”, prin urmare se va clasa frumos întreaga poveste.   

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *