Polițist local condamnat penal și menținut în funcție. Iftene nu ia vreo măsură, Stanciu-Viziteu tace asurzitor

Un an de condamnare, în primă instanță, cu amânarea executării pedepsei, a luat un polițist local angajat în cadrul instituției conduse de Lucian Iftene. Este vorba despre conducerea sub influenței băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Deși se clamează peste tot ca fiind un apărător al legii și al moralității, directorul Iftene îl menține în funcție pe polițistul în cauză. Mai mult, conducerea primăriei tace mâlc pe acest subiect.

Pentru unii ciumă, pentru alții mumă” – cam așa se traduce în administrația locală legislația românească. Și nu doar legislația, ci și moralitatea. Cum mai poate funcționa ca polițist local un personaj care a primit o condamnare penală pentru conducerea sub influența băuturii sau a altor substanțe? Se întâmplă în Bacău. Polițistul în cauză se numește Adrian Istrate și a primit condamnare în urma recunoașterii faptei. Așadar, omul pune capul în pământ și-și asumă alcoolul la volan, dar este menținut în cadrul poliției locale. Atenție, poliție. Adică oamenii care aplică legea, nu-i așa? Condamnarea s-a petrecut la sfârșitul lunii ianuarie, mai exact pe 26.01.2023.

Cum era? Corupții stau la pușcărie?

Trebuie să luăm în calcul faptul că primăria este condusă de un userist. Mai mult, tot felul de domni și doamne care urlau pe străzi pentru moralitate, respectarea legilor șamd ocupă funcții de conducere în aparatul administrativ. La asta se adaugă faptul că la conducerea poliției locale se află un domn cu grad de colonel. Unul care se bate cu cărămida în piept despre ce drept și corect este. Moștenit din perioada lui Cosmin Necula, Lucian Iftene a fost preluat și ținut în brațe de administrația Stanciu-Viziteu, deși aceiași useriști au trâmbițat peste tot că nu-i chiar în regulă să ai pensie de stat și să lucrezi tot la stat. Și au sărit ca arși atunci când Iftene și-a sărbătorit ziua de naștere la sediul fostei biblioteci centrale, în timpul programului de lucru. Cu băutură, dans, pupături și felicitări.

Și cu pensie și cu salariu de bugetar. Mare salariul

Lucian Iftene, omul care ar fi trebuit să facă toate demersurile pentru ca cel condamnat să nu mai poată lucra în cadrul poliției locale, beneficiază de pensie de colonel la jandarmi. Vă invit să lecturați declarația de avere pentru a putea observa, cu ochii voștri, că este una mai mult decât decentă. Adică poți trăi relaxat în Bacău cu vreo două mii de euro lunar.

Teoretic vorbind, un om iese la pensie atunci când are vârsta de pensionare sau atunci când nu mai poate, pur și simplu, presta. În cazul Iftene, ca și în alte cazuri de gradați, statul român a considerat că uzura este mult mai mare „sub arme”. De aici, o serie de pensii speciale. În cazul lui Iftene, uzura nu a fost prea mare, din moment ce același stat – prin primăria Bacău – consideră că poate ocupa funcția de șef al poliției locale. Și de aici, încă vreo două mii de euro.

Domnule primar, dormiți?

Lucian Stanciu-Viziteu este primar USR. Înainte de ocupa funcția asta, pe când era deputat, Stanciu-Viziteu a cerut demisia fostului primar Necula în momentul în care a început urmărirea penală împotriva acestuia. Cică nu ar mai fi fost moral ca Necula să ocupe funcția. Vin cu niște întrebări. În cazul polișistului prins băut la volan și care și-a recunoscut fapta, este moral să mai dea amenzi? Să aibă salariu plătit de băcăuani? Dar în cazul lui Iftene? Pensionar și salariat la stat?  Așteptăm răspunsuri și măsuri.

LLI-Lucaș, contributir Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *