Gabi Szabo contraatacă, după ce Nicușor Dan a dezvăluit ce sumă a încasat aceasta când era directorea CSM-ului

Se pare că Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva PMB în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București.

Fosta mare atletă a reacționat cu o postare pe rețelele sociale și l-a acuzat pe Nicușor Dan că „minte în formă continuată” după ce acesta a spus că „E un linșaj!”.

Astfel, în postarea de marți, fostul director general al Clubului Sportiv Municipal București a făcut câteva precizări cu privire la sumele prezentate de Nicușor Dan și a susținut că premiile acordate în Club în anul 2018 au avut bază legală, normele financiare aprobate în Consiliul General al Municipiului București și că totul a fost raporat la performanțele obținute de către participanți la activitatea sportivă.

Așadar, totul a avut bază legală, a existat transparență absolută chiar și în ceea ce privește aprobarea referatelor în Consiliul de Administrație al Clubului.

Acest lucru a dus la desfacerea contractului de muncă și s-a bazat pe cercetarea disciplinară din ultimele 6 luni, iar Comisia de cercetare a fost numit de același primar.

Astfel, Nicușor Dan a dezvăluit ce sumă a încasat Gabi Szabo, sub formă de primă, pe vremea când aceasta era directorea CSM-ului, ceea ce a dus la distrugerea imaginii acesteia creată în peste 30 de ani de activitate sportivă.

Acest anunț făcut pe Facebook, iar decizia desfacerii contractului de muncă a venit după ce s-au descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM.

Gabi Szabo a contestat această decizie, deși CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, ele putând fi acordate, potrivit legislației de atunci, doar sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

O altă sumă, respectiv 190.965 de lei a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabi Szabo, sub formă de primă.

De asemenea, între 2017-2019, reorganizările succesive ale instituției au fost deficitare și nu s-a îmbunătățit activitatea.

Nicușor Dan a adăugat că litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei, dintre care 1.205.213 cheltuieli cu avocații și 1.722.852 de lei în despăgubiri și cheltuieli de judecată.

Sursa digi24.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *