AMR10: AU MAI RĂMAS 10 ZILE

În conferința de presă susținută la sediul PSD în data de 29 mai, Valentin Ivancea candidatul comun PSD-PNL la Primăria Bacău și Lucian Bogdănel primul pe lista comună de candidați pentru consiliul local și viitor viceprimar, au vorbit despre presupusele fraude cu fonduri europene comise de către administrația Stanciu Viziteu, precum și de proierctele ratate de echipa Viziteu din cadrul Primăriei Bacău.

”În decembrie 2023, Viziteu & #Piştea au dat drumul la o tombolă cu fonduri europene, admițând la plată şi, ulterior, decontând orice, oricum, fără acte în regulă, fără documente justificative complete etc. Între 27 – 29 decembrie, în ultimele zile ale anului, au „topit” peste 10 milioane de euro din excedentul bugetar pe 2023. Totul, doar pentru a creşte artificial rata de absorbție a fondurilor europene, pe care #Viziteu le-a pierdut în cele din urmă, iar lucrările sunt acum plătite din bugetul local (adică din banii băcăuanilor). Astăzi, vedem că cei doi „corifei” din primărie şi-au bătut joc de finanțările nerambursabile lăsate de fosta administrație, aşa-zisele proiecte au intrat sub lupa anchetatorilor, iar Autoritatea de Management a POR respinge, pe bandă rulantă, facturile înainte de Primăria Bacău spre decontare.

Este un caz rarisim de incompetență şi miserupism marca Viziteu să intri în mandat cu finanțări de 60 milioane euro asigurate şi după 4 ani de #ZeroPentruBacău să dai cu piciorul acestor bani care nu ne costau nimic, punând în loc un credit bancar de care n-ar fi fost niciodată nevoie dacă la primărie aveam oameni #PentruBacău, nu #AntiBacău”

Fostul prefect al județului, face un apel către locuitorii din municipiul Bacău să vină la urne pe data de 09.06.2024 și să oprească prin votul lor falimentul administrației condusă de Stanciu Viziteu și readucerea decenței și eficienței la Primăria municipiului Bacău.

”Niciun alt candidat, cu excepția lui Valentin Ivancea, nu are capacitatea de a produce #SCHIMBAREA şi de a scăpa Bacăul de incompetența şi aroganța lui Viziteu.

Unii candidează a patra sau a cincea oară, fără şanse. Alții n-au nici măcar liste complete la Consiliul Local, dar candidează pentru a fragmenta voturi şi, eventual, ca falimentul Viziteu să mai stea primar încă un mandat.

N-au putere politică, n-au echipe, n-au proiecte pentru Bacău, dar sunt în #blat cu Viziteu!

De aceea, pe 9 iunie, alege #PentruBacău şi votează candidatul & alianța care pot readuce decența şi eficiența la primărie!”

(Facebook Lucian Bogdănel)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *