ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR BĂCĂUANI PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier.

La data de 02 mai a.c., poliţişti rutieri şi de ordine publică, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au fost prezenţi pe drumurile din judeţ pentru siguranţa cetăţenilor.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, a consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule, precum şi respectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au testat cu aparatul etilotest 165 de persoane şi au constatat 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 158 de contravenții în valoare de 112.960 de lei, din care 67 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 17 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare. Exemplu: Poliţiştii au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Agăş care conducea un autoturism pe drumul comunal, sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la spital  unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, urmând ca la finalul cercetărilor să se propună soluţie procedurală prin unitatea de parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *