Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19

În perioada 28 septembrie – 01octombrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în cotextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid – 19.

Prin Hotărârea 33 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată lista cu localităţile din judeţul Bacău, în care incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu COVID – 19 în ultimile 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori, impunându-se astfel măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS–COV-2.

În acest context, poliţiştii şi-au intensificat activităţile menite să conducă la protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, precum şi la menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, la activităţile desfăşurate în perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2020, au participat peste 800 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. Au fost verificate 289 de obiective cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 828 mijloace de transport din care 196 mijloace de transport în comun, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 225 sancţiuni contravenţionale, din care 202 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina şi a măsurilor de protecţie individuală.

Se recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *