Activități de informare desfășurate de polițiștii băcăuani, de Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul de Siguranță Școlară, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor- Consiliul Teritorial Bacău, au desfăşurat activități de informare și prevenire, adresate elevilor din clasele VI a și a VII a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Dărmănești, cu tema “ SAFE ON- LINE”.

La data de 9 februarie se sărbătorește Ziua internațională a siguranței pe internet. Această zi are ca scop creșterea gradului de conștientizare a copiilor, tinerilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la situațiile de risc la care sunt expuși în momentul în care accesează diferite platforme sau pagini de internet.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău acordă o atenţie deosebită prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.Astfel, astăzi, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității şi ai Biroului de Siguranță Școlară s-au deplasat la Școala Gimnazială nr. 2 Dărmănești.

Elevii claselor a VI-a și a VII-a au primit informații despre setarea parolelor de siguranță, despre evitarea postării de fotografii pe internet sau despre provocările jocurilor on –line. Totodată polițiștii, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, Consiliul Teritorial Bacău, i-au felicitat și premiat pe elevii participanți ai concursului de eseuri, cu tema “ SAFE ON- LINE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *