Activități de picnic monitorizate de polițiștii locali din cadrul compartimentului Protecția Mediului

În perioada 08-09.06.2019, polițiștii locali din cadru Compartimentului Protecția Mediului împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei – Compartiment Intervenții, au efectuat o acțiune de monitorizare a zonelor unde se desfășoară activități de picnic în Parcul Gherăiești și malul Lacului Bacău II – Șerbănești, pentru a preveni depozitările necontrolate de deșeuri, folosirea grătarelor și a focului deschis în zonele special amenajate.


Cu ocazia acțiunii au fost verificate și legitimate un număr de 23 persoane, avertizate verbal un număr de 10 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.


De asemenea, în timpul patrulării, în Aria Naturală Protejată Lac Bistrița, polițiștii locali l-au identificat numitul C. D., domiciliat în municipiul Bacău care a fost surprins în timp ce descărca, dintr-o remorcă, pământ în amestec cu deșeuri. În acest sens, pentru nerespectarea prevederilor legale privind depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate, a fost întocmit proces verbal de sancționare în valoare de 300 lei, conform H.C.L. nr. 223/2001 și dispusă măsura încărcării deșeurilor în vederea transportării acestora la depozitul ecologic.


Pe această cale, facem apel persoanelor care sunt în căutare de umbră și relaxare la iarbă verde, desfășurând activități de picnic, să respecte prevederile prevăzute de Legea nr. 54/2012 precum și normele privind păstrarea curățeniei și de protecție a mediului, deoarece aceste acțiuni vor avea caracter permanent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: