ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII LOCALI ÎN PIEȚELE DIN MUNICIPIUL BACĂU

În perioada 01.01-29.07.2019, Poliția Locală a Municipiului Bacău a mobilizat efective din cadrul formațiunilor de ordine publică, siguranță rutieră, activitate comercială și protecția mediului în piețele din municipiul Bacău în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor și de protejare a intereselor comunității.

În acest sens, au fost organizate un număr de 70 de acțiuni și aplicate un număr de 1.370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 163.345 lei.
Pentru reducerea activităților ilegale de comerț și țigări provenite din contrabandă, în urma activităților desfășurate de către polițiștii locali în Piața Centrală dar și în imediata apropiere, au fost efectuate 32 de depistări, fiind confiscate 32.800 țigarete de contrabandă în care au fost implicate și 10 autovehicule. Confiscările au fost realizate atât de patrulele proprii ale Poliției Locale cât și în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Bacău.

De asemenea, au mai fost identificate de polițiștii locali, în timpul serviciului de patrulare în zona piețelor din municipiul Bacău, un număr de 14 persoane suspecte de săvârșirea unor infracțiuni, urmăriți general/local de către organele de poliție sau cu afecțiuni psihice și un număr de 43 persoane care apelau la mila publică, căutau în ghenele de gunoi sau își înființau adăposturi în locuri neadecvate.

Menționăm că, polițiștii locali desfășoară zilnic, în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul siguranței publice, activități în piețele din municipiul Bacău pentru eradicarea comerțului neautorizat, păstrarea curățeniei și nu în ultimul rând, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *