„Apostu ’84”, un eveniment de omagiere a sculptorului George Apostu

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău închide seria proiectelor culturale desfășurate în anul 2018 sub genericul „Un an cât un veac” și vă invită joi, 20 decembrie 2018, ora 17.00, la evenimentul cultural-artistic „Apostu ’84, un eveniment de omagiere a sculptorului George Apostu, patronul spiritual al Centrului, care, dacă nu s-ar fi stins prematur, ar fi împlinit anul acesta 84 de ani.

Programul face parte din statornica tradiţie a instituției de a cinsti memoria unuia dintre cei mai importanți sculptori pe care i-a cunoscut artele plastice din România și contribuie la reaşezarea valorilor în matricea lor firească, cu atât mai mult cu cât, anul acesta, trei opere importante ale sculptorului, au fost donate de către E.S. Sheikh Michel Bechara El-Khoury, din Liban, Centrului de Cultură „George Apostu”, care îi poartă numele în semn de prețuire și recunoștință pentru moștenirea artistică oferită iubitorilor de artă.

Invitatul de onoare, prof.univ.dr. Cătălin Turliuc, cercetător științific al Institutului de Istorie A.D. Xenopol, va deschide programul serii cu alocuțiunea „Centenarul Marii Uniri – destin și împlinire istorică”, manifestarea continuând cu vizionarea filmului ce conține momente cu sculptorul George Apostu, din arhiva de aur a Televiziunii Române, produs de Ileana Ploscaru-Panait. Un film cu și despre viața sculptorului, care-l surprind pe acesta la lucru, în atelier și în grădina casei lui, sau în diferite contexte alături de alți artiști.

În a doua parte a serii vom aduce în atenția publicului volumul de poezii „Ochiul fără pleoape” de Val Mănescu, ce va fi prezentat de poetul Dan Petrușcă.

Programul va continua cu un Recital Cameral oferit de Liviu Mera la violoncel și Ana Maria Cioroparu  la flaut, artișri instrumentiști ai orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *