Atenție la bani! Anumite bancnote dispar din circulație

Cel mai bine este să vă verificați în portofel, deoarece anumite bancnote dispar din circulație.

Acest anunț a fost făcut de Banca Națională a României.

Așadar, în primul rând dispar banii deteriorați!

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit și despre trecerea la moneda digitală și că, în curând, se va renunța la banul fizic.

Astfel, BNR a dat un anunț conform căruia se vor scoate din circulație ,,bancnotele uzate, deteriorate și fără putere de circulație,, care se vor schimba în bani utili.

S-a făcut un sondaj, iar 71% dintre români vor să primească salarii în euro. Ministrul de Finanțe a anunțat că în România, banii se vor schimba în anul 2029.

În altă ordine de idei, dacă ai o bancnotă uzată sau ruptă în buzunar, există posibilitatea să nu ți-o primească, iar cea mai simplă soluție este să o schimbi la bancă, în mod gratuit.

De asemenea, același lucru trebuie făcut și cu bancnotele și monedele vechi, ieșite din circulație, cu bancnotele murdare, șifonate, pătate sau decolorate și inscripționate, rupte sau perforate.

Nu uitați că elementul de identificare al unei bancnote este reprezentat de seria și numărul tipărite pe spatele bancnotei.

Comisia Europeană a făcut anunțul în 24 de bănci precum că ar vrea să introducă forma digitală a monedei Euro. Dar ce te faci cu pensionarii care nu știu să folosească internetul sau gadgeturile inteligente, dar vor primi pensia acolo?

Populația din România nu este pregătită deocamdată pentru digitalizare, iar asta înseamnă un atac indirect asupra bunicilor noștrii care au trăit alte vremuri.

Sursa foto playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *