Atenționare meteorologică COD GALBEN de vânt și precipitații

In intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

      Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Conducătorii auto sunt sfatuiți, în special cei care circulă în zonele de munte, să aibă autoturismele echipate cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin. De asemenea, înainte de plecare autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat.
Păstrați o distanță de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade!
Nu circulați cu viteză, nu bruscați autoturismul și folosiți cât mai des frâna de motor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *